/ iStock/Getty Images
"Прокуратурата повдигна две обвинения на младежите, които вчера вечерта нападнаха и нанесоха побой в дома на възрастен мъж в село Галиче", съобщи на брифинг окръжният прокурор Владимир Сираков.

"Двамата нападатели – 15-годишен жител на Галиче и И. С. (23 г.) от Ихтиман, са задържани в ареста с прокурорско постановление за 72 часа", допълни Сираков. Той посочи, че ще бъде поискано от съда постоянното им задържане след изтичане на този срок. 

Инцидентът стана снощи след скандал, при който младежите нападат възрастния мъж. По думите на окръжния прокурор скандалът е станал заради забележка от страна на 73-годишния И. Д. да не берат ореха в двора му. Двамата нападат мъжа с дървени колове, а когато той се скрива от тях в къщата, те разбиват вратата и продължават да го бият в дома му. 

Мъжът е транспортиран в белослатинската болница и настанен за лечение с комоцио, охлузни рани по цялото тяло и съмнение за счупени пръсти на едната ръка. Двамата побойници за задържани от извикания полицейски екип. 

Обвиненията, които са повдигнати на младежите, са за побой и нахлуване в къщата на възрастния мъж, при което пострадалият е получил средна телесна повреда. Двамата нападатели са с поредица от криминални регистрации, по-възрастният от тях вече е и осъждан за грабеж. 

Владимир Сираков заяви, че това е трето поредно нападение на възрастен човек в рамките на месец в област Враца. По думите му случаите зачестяват и само бърза и безкомпромисна работа на правозащитните органи може да спре тази тенденция. 
БТА