Възстановяват разрушени мостове и улици във врачанското село Горно Пещене
Възстановяват разрушени мостове и улици във врачанското село Горно Пещене / netinfo

Във врачанското село Горно Пещене се извършват възстановителни работи на четири моста и седем улици, разрушени от наводненията през лятото на 2014 г. Селото е сред най-пострадалите в община Враца от поройните дъждове. "Постарахме се да търсим решения във връзка с тази тежка ситуация, сполетяла селото. Положихме доста усилия и успяхме да намерим финансиране за възстановителните дейности.

Строителните работи започнаха едва през септември, но ще завършат до края на октомври" - това каза независимият кандидат за кмет на община Враца Николай Иванов на среща с жителите на селото. Общата стойност на строителните дейности по възстановяването е над 450 000 лева. Николай Иванов подчерта, че през изминалия мандат заедно с екипа си се е старал селата да не остават встрани от фокуса на вниманието.

През четирите години в Горно Пещене са направени ремонти на сградите на кметството и на пенсионерския клуб, корекция на речното корито, реализирани са проекти, финансирани от фонда "Малки граждански инициативи" - изградено е игрище за мини футбол и естрада в центъра на селото.