Във Видин определиха състава на РИК
Във Видин определиха състава на РИК / Областна администрация - Видин

Консултациите, които днес областният управител на Видин Момчил Станков проведе с политическите партии, завършиха с определяне на състава и ръководството на Районната избирателна комисия (РИК) за произвеждане на изборите за народни представители, насрочени за 26.03.2017 г. В консултациите участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание, с изключение на представител на Коалиция „България без цензура”. На срещата присъства и заместник областният управител Албена Георгиева.

Според постигнатото на консултациите споразумение, за председател на РИК-Видин бе определен Павел Петков от ПП „ГЕРБ”, за секретар – Лъчезар Предоев от Коалиция „БСП лява България“ и двама заместник-председатели – Ирена Николова от ПП „ДПС” и Светослав Славчев от Коалиция „Реформаторски блок”.

В 13-членния състав на РИК-Видин влизат още трима представители на ПП „ГЕРБ" – Даниел Цветанов, Иво Вергилов и Петя Борисова, и по един, съответно от Коалиция „БСП лява България" – Ирена Дочева, от ПП „ДПС" – Тодор Вълчев, от Коалиция „Патриотичен фронт“ – Калоян Живков, от ПП „Атака" – Людмил Василев, от Коалиция „АБВ“ – Валентин Виденов и един представител на Коалиция „България без цензура“.

„Благодаря на всички за проявената висока политическа култура и професионално отношение към днешните преговори”, коментира в края на консултациите областният управител Момчил Станков.

Протоколът, подписан от всички участници в днешните консултации, заедно с договорените между тях предложения, ще бъдат изпратени от областния управител на Централната избирателна комисия за назначаване на РИК-Видин.