Село Фурен в Община Криводол се оказа откъснато от света. Достъпът до населеното място е силно ограничен заради ремонти на шосетата от всички възможни посоки. Основният път от областния град Враца, този от общинския център Криводол и обходният маршрут са разкопани, а последният се оказа дори затворен, информира NOVA .

„Не знам защо направиха така. Нямаме никакъв изходен път. Ако тръгне линейка, не знам как ще дойде. Човекът, който караше учениците, се отказа, кметът също”, каза жителят на Фурен Нели Иванова.

Според кмета на Криводол Христо Доков си заслужавало да се обикаля и да се изтърпи двумесечният срок, даден от фирмата изпълнител, спрямо който до края на месеца ще започне асфалтиране на ремонтирания участък.

„Всички ние се молихме да започне ремонтирането на този път, защото по него не можеха да се движат превозни средства. Пътят не е затворен изцяло, защото за едно от селата трябва да се премине по него. Ние имаме уверението, че до края на месеца започва асфалтирането”, обясни Доков.

Директорът на Областното пътно управление във Враца инж. Веселин Николов посочи, че през работното трасе се пропускали жителите на селата. Той обясни, че ремонтите, извършвани по различните участъци, са координирани.  
 
NOVA