42-годишен врачанин бе набит във Вършец, но отказа медицинска помощ, съобщи МВР
42-годишен врачанин бе набит във Вършец, но отказа медицинска помощ, съобщи МВР / IStock
Двама души са задържани за побой над 42-годишен жител от Враца пред заложна къща в гр. Вършец, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Bulnews се сдоби с видеозапис на побоя от охранителната камера над заложната къща на пострадалия. Атаката трае около минута. Четиримата извличат 42-годишния мъж от заложната къща, той е повален на земята, и трима, от които единият с маска, започват да го ритат и удрят, докато той стене от болка. Четвъртият мъж само гледа отстрани наказателната акция, след което четиримата се разотиват.



След сигнала, получен в полицията около 15,14 часа вчера, дежурен автопатрул от районното управление установил на мястото 42-годишен врачански жител, с видими следи от побой.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед, пострадалият отказал лечение в болница и е насочен за освидетелстване при съдебен лекар.

Установени и задържани в рамките до 24 часа са четирима - 38-годишен от Вършец, 47-годишен от Враца, 31-годишен монтански жител и 36-годишен от София, чиято съпричастност към случая се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.