Средновековният фестивал „БъдинЪ” отново в крепостта „Баба Вида“
Средновековният фестивал „БъдинЪ” отново в крепостта „Баба Вида“ / Община Видин

За втора поредна година Община Видин, съвместно с Регионалния исторически музей организира Средновековен фестивал „БъдинЪ” сред стените на крепостта „Баба Вида“. Събитието се реализира със съдействието на Сдружение за исторически възстановки "Чигот", Средновековно общество "Modvs Vivendi", Видинска Света митрополия, както и с подкрепата на „Вида оптикс – ТВВ“ и „БКС-Бъдинстрой“ АД.

Фестивалът ще продължи два дни – на 12 и 13 септември. Откриването е в петък, от 17.30 ч., като началото ще бъде поставено с изложбата „Християнски светини“ и пресъздаване на битка. На другия ден в програмата са включени представяне на средновековни двубои, семинар „Европейска средновековна кухня“, след който ще има дегустация на характерни за епохата храни и напитки, турнир по стрелба с лък и концерт на група Ambient folklore“.

Цената на билетите за желаещите да посетят фестивала е 4 лв. за възрастни и 2 лв. за учащи се и пенсионери. Входът за деца до 7 години е безплатен. Семейства с две деца ще могат да влязат в крепостта срещу 10 лв. Билетът важи в рамките на един фестивален ден.