съдийско чукче
съдийско чукче / Thinkstock/Getty Images
Подсъдимият П. П. е бил предаден на съд по обвинение на Районна прокуратура – Козлодуй за извършено от него престъпление в качеството му длъжностно лице. На 24.05.2017 г., в гр. Козлодуй, П.П., в кръга на службата си като търговски консултант в офис на „Мобилтел“ ЕАД, присвоил два мобилни телефони марка „Apple“, различни модели, които му били поверени да ги пази и управлява. Общата им стойност възлиза на 2917,80 лева.

За целта подсъдимият съставил неистински частни документи – приемо-предавателни протоколи за закупени устройства, договори за продажба на изплащане с приложения и допълнения към тях. Той придал вид, че положените в тях подписи са от посочените страни - дружеството и потребителя В. П. Впоследствие въпросните документи били използвани от него, за да докаже, че е възникнало и съществува правоотношение между страните по договорите.

В съдебно заседание е било сключено споразумение между Районна прокуратура – Козлодуй и защитата на подсъдимия П. П., с което той се е признал за виновен за извършеното от него престъпление.

С определение на съда на П. П. е наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Присвоените чужди вещи са били заместени от него.
Апелативна прокуратура София