/ ThinkStock/Getty Images
Глоба в размер на 1000 лева наложи Районният съд във Варна за обсебване на чужди мобилни телефони. 28-годишен мъж от Варна беше признат за виновен затова, че на 31 март миналата година противозаконно присвоил от свои познати два телефона със сим-карти и карти-памет към тях. Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление, в рамките на един и същи ден. 

Постоянен арест за наркодилър, спипан с 3 вида дрога

Подсъдимият изпитвал необходимост от средства за алкохол и хазартни игри, поради което на посочената дата последователно посетил двама свои познати на работните им места в различни търговски обекти. Под предлог да му услужат с телефоните си за провеждане на разговор и възползвайки се същевременно от тяхната ангажираност с работа, подсъдимият успял да се отдалечи необезпокояван и да изчезне с чуждите мобилни апарати.

Шофьор осъди Община Варна за счупен крак в дупка на пътя

Един от телефоните подсъдимият оставил в заложна къща, а втория продал на неустановено по делото лице, като получената парична сума от сделките проиграл още същата вечер в игрална зала.  Инкриминираните чуждите вещи са оценени на обща на стойност за над 1400 лева.

Затвор за мъж, заварен да обира жилището на момичета

28-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Щетите на пострадалите от деянието са били възстановени още до приключване на досъдебното производство. Районният съд го освободи от наказателна отговорност и му наложи административната санкция. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.