Приключи проект на сдружение МОСТ по Програма Активни услуги на пазара на труда
Приключи проект на сдружение МОСТ по Програма Активни услуги на пазара на труда / netinfo
Приключи проект “Комплексни услуги – индивидуален подход”, който се осъществява в община Криводол с финансовата подкрепа на Агенцията по заетостта по Заемно споразумение със Световната банка. Проектът е по Програма “Активни услуги на пазара на труда” и има за цел да помогне реинтеграцията на безработните в неравностойно положение на пазара на труда, като им окаже помощ да развият и използват своя потенциал.

Проектът се изпълнява от Сдружение МОСТ – Враца и обхвана 112 безработни от община Криводол. От тях 44 човека получават социални помощи, 85 са дълготрайно безработни, 36 са млади хора до 29 години.

“На проведените 51 информационно-консултативни дни участниците в проекта получаваха консултация и информация за особеностите на трудовия пазар, за актуалните работни места в региона и получаваха пресниман комплект документи за кандидатстване за работа. Част от участниците в поректа се възползваха от възможността да посещават офиса на Сдружение МОСТ Враца , за да ползват Интернет и телефон за връзка с работодател”. Това каза за Дарик радио Силвия Ганова от сдружение МОСТ. Всички, завършили 75 участника оценяват обучението като интересно, полезно и добре организирано. Те отбелязват, че то е помогнало да се чувстват по-уверени в себе си и е усъвършенствало уменията им за представяне пред работодател.

Най-категоричният показател за успеха на проекта е, че 60% от участниците в него са постъпили на работа, а останалите са придобили ориентация, която ще допринесе да са информирани при съвременните изисквания за кандидатстване за работа и последващата интеграция на пазара на труда.