Заседанието бе председателствано от областния управител Момчил Младенов.
Заседанието бе председателствано от областния управител Момчил Младенов. / Областна администрация Враца
Високоскоростен интернет са длъжни да осигурят областните администрации на Районните избирателни комисии, тъй като обученията и на тези избори ще бъдат на живо в интернет. Това стана ясно на днешното заседание на Консултативния съвет към Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, което се проведе във Враца. Заседанието бе председателствано от областния управител Момчил Младенов. На срещата той съобщи също, че до 8 март трябва да бъде предоставена информация в Министерски съвет за готовността на общините с помещения, в които ще се съхраняват изборните книжа и материали преди изборите и охраната на тези помещения.

В същия срок ще се предостави информация и за мястото и адреса на определените помещения, в които ще се съхраняват торбите с изборните книжа след деня на изборите, както и съхраняват ли се в същите помещения изборни книжа и от кои предишни избори. Младенов запозна присъстващите на заседанието и с препоръката към представителите на политически партии и коалиции в СИК да бъдат предлагани граждани с образователен ценз. Това е необходимо, защото те ще трябва да помагат на гражданите при машинното гласуване.

На заседанието днес присъстваха представители на Окръжния съд и Прокуратурата, на Областната дирекция на МВР, Териториална дирекция “Национална сигурност“-ДАНС, Национална агенция за приходите, Районна избирателна комисия - Враца и на Областната администрация.