Обучават малки фирми как се прави износ
Обучават малки фирми как се прави износ / Дарик Враца

Семинар насочен към повишаване на капацитета на малките и средни предприятия да извършват износ ще се проведе утре във Враца. Обучението се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия".
Въвеждащите обучения на тема „Готова ли е вашата фирма да осъществява износ?" са насочени към фирми, които нямат експортен опит.

Целта е тези фирми да придобият външнотърговски умения и да изградят капацитет за извършване на собствена външнотърговска дейност за излизане на европейския и други пазари. Представителите на българските МСП ще получат подробна информация за оценка на експортния потенциал на фирмата, особености и специфични рискове на външните пазари, идентифициране на целеви продукти и пазари, технология на външнотърговската сделка и др.

Подобни обучения се извършват в още 12 български града, сред които и Монтана.

По време на информационните семинари на тема „Политики за насърчаване на износа. Възможности за финансиране" ще бъдат обсъдени инструментите за насърчаване на експорта, предлагани от държавни и частни институции. На участниците ще бъдат представени предстоящите инициативи, организирани от ИАНМСП в подкрепа развитието на износа сред българските компании.

Експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще коментират търговските договорености и информационните ресурси на ЕС. Сред обсъжданите теми ще бъдат възможностите за финансиране на износа на МСП и неговото застраховане.


Въвеждащото обучение във Враца ще се проведе на 9.10.2012 г.(вторник) от 10.00 ч. в Хотел „Чайка" - конферентната зала.