/ iStock/Getty Images
Млада жена /29 г./ и деветмесечно бебе са двата нови случая на положителни резултати за заразяване с коронавирус във Враца, съобщиха от областната администрация.

По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Враца жената и бебето са свързани с вече потвърден болен, който се лекува във врачанската Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични болести. Новозаразените са в добро общо състояние и се лекуват в домашна обстановка под лекарско наблюдение, уточняват от инспекцията.

Тази сутрин бе съобщено и за четвърти починал жител на област Враца от Ковид-19. Това е 95-годишна жена, която е с постоянен адрес в село Алтимир, община Бяла Слатина. Жената дългосрочно е пребивавала в дома за стари хора "Свети Георги" във Варна, където е диагностицирана със заболяването и където е починала, уточняват от РЗИ-Враца.

Активните случаи на заболяването в област Враца са 12, като двама се лекуват в лечебни заведения, а останалите са на домашно лечение. Общо 28 жители на областта са под карантина.
БТА