/ Дарик Враца
Четири случая на ползвани нерегистрирани мотопеди засякоха само за няколко часа служители на ОД на МВР-Враца. Единият мотопед е спрян за проверка в  с. Бъркачево. мотопедът е с неустановена марка и е управляван от неправоспособен на 33 г. от с. Сухаче. От извършената проверка е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежният реда.           
 
Шофьорка се опита да избяга от полицаи

В Б. Слатина е спрян за проверка мотопед, марка „Сузуки Бъргмън“, управляван от  неправоспособен на 25 г. От извършената проверка е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежният реда.          
 
Средно по 138 нарушения на ден са засекли катаджии във врачанско

Пак в Б. Слатина е спрян за проверка мотопед без данни за марка, управляван от неправоспособен на 23 г. От извършената проверка е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежният реда.

Последният случай е от мездренското село с. Горна Бешовица. Екип на полицията в Мездра е спрял за проверка мотопед „Балкан“, без данни за собственост, управляван от мъж на 55 г. от същото село.

Водачите без книжка продължават да са повече от пияните

От извършената справка е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер” 7510, който отчита под 1,2 промил алкохол в издишания въздух.