Клуб по биатлон чества 10 годишнина
Клуб по биатлон чества 10 годишнина / netinfo

С много гости и добра равносметка берковският клуб по биатлон "Ком" отбеляза своя десетгодишен юбилей.

Цялото ръководство на Българската федерация по биатлон дойде на юбилея. Тук бяха председателката на Федерацията олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, най-добрият ни биатлонист в момента Владимир Илиев, бронзовата медалистка от Олимпиадата в Солт Лейк Сити 2002 година Ирина Никулчина, както и представители на златното поколение по биатлон и всички клубове в България.

Гости на тържеството бяха народният представител трети мандат на Монтана от Реформаторския блок, председател на 39-то Народно събрание, доц. Борислав Великов и кметът на общината инж. Милчо Доцов.

Европейската Павлина Филипова награди с плакети за заслуги и финансово подпомагане през изминалите години доц. Великов, инж. Доцов, и БФБ.

„Аз съм народен представител, вие също в малко по-друг смисъл, затова че сте направили много за България и сте карали хората да се гордеят с вас и вашите победи по белите писти”, каза в приветствието си доц. Великов.

Клуб по биатлон чества 10 годишнина
netinfo

За 10-годишнината доц. Великов подари спортни гащеризони за 16 деца и младежи от  клуба.

И като на рожден ден имаше много снимки и празнична торта. Определено това бе празник за спорта в страната, защото приносът на отбора по биатлон е безспорен- берковчани захранват в момента националния отбор с петима състезатели - Деси Стоянова и  Мария Здравкова в основния състав, Кристиян Стоянов,  Християн Георгиев и Петьо Иванов в Б-отбора.