/ iStock/Getty Images
Изборният ден в Шести Врачански избирателен район е завършил към 20 часа и всички секции вече са пристъпили към преброяване на подадените бюлетини, обяви говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) Красимир Колев.

Активността на избирателите в района в края на изборния ден, по предварителни данни, е над 50 на сто. Единствено във Враца и Оряхово крайната активност е под 50 на сто. Над 60 на сто от избирателите в общините Борован и Бяла Слатина са дали своя вот до край на деня. Между 51-58 на сто е избирателната активност в останалите общини.

Редовните парламентарни избори във Врачански район са преминали сравнително спокойно и нормално, като общо подадените жалби и сигнали са 22 и по всичките РИК-Враца се е произнесла с решение. Всичките са отхвърлени като неоснователни, каза говорителят на комисията. В последните десет минути преди 20 часа в комисията е внесен сигнал за купуване на гласове в село Девене, посочи той.

Красимир Колев обясни, че тъй като РИК-Враца не е компетентна да проверява и решава по такъв сигнал, той веднага е предаден на правозащитните органи.