Игра с касови бележки носи награди за ученици
Игра с касови бележки носи награди за ученици / НАП Враца

Специална игра с награди организира НАП като част от кампанията си  „Влез в час с данъците 2“. Целта на кампанията е да даде основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.

Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно  за телефони с операционни системи Android и IOS.

Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират.

Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола, а печелившите се определят на лотариен принцип.

900 ученици вече се включиха в играта, като до момента  регистрираха над 35 000 касови бележки. Над 10 000 фенове следят публикациите в страницата на кампанията във Facebook.

В хода на кампанията „Влез в час с данъците 2“ 80 служители на НАП ще посеят близо 120 училища в страната до края на учебната година и ще се срещнат с около 20 000 ученици.

 

В град Враца тази година в кампанията ще участват 4 училища, ПМГ "Академик Иван Ценов",  ЕГ "Йоан Екзарх", СОУ "Хр.Ботев"  и СОУ "Козма Тричков". „Влез в час с данъците 2“ включва срещи с ученици от 11–ти и 12-ти клас.  През първата кампания данъчните уроци се проведоха в СОУ „Васил Кънчов” и срещите с учениците преминаха при голям интерес, в повечето случаи като дискусия.