/ Община Видин
Кметът на Община Видин Огнян Ценков провери на място, заедно със заместник-кмета инж. Цветан Асенов, как протичат ремонтните дейности на Гребната база. При посещението бе установено, че е възстановена в цялост колонадата под сградата, обработени са местата с нарушено бетоново покритие, като предварително е направена антикорозионна защита на откритата армировка.

Цялостен ремонт е направен на носещата конструкция и покрива. Подновена е настилката, шпакловат се и боядисват стените  на спортния салон. Вече са готови две бани, две съблекални  и два санитарни възела на първия етаж; треньорската стая; фоайетата; коридорът; осем стаи от хотелската част на втория етаж са обновени и ремонтирани; подменена е по-голямата част на дограмата на сградата и помещенията. Изцяло е подменена ВиК инсталацията, преработена е ел. инсталацията и част от нея е подменена.

Гребна база Видин
Община Видин

Кметът изказа своята удовлетвореност от добрата работа до момента. “Гребната база е важен спортен обект, който има изключително значение за развитието на водните спортове и водния туризъм в нашия град. Затова ние направихме необходимото за нейното възстановяване.

Разкриването на нови работни места, създаване на по-добри условия за спорт, изграждането на филиала на Русенския университет ни водят стъпка по стъпка към общата цел – да задържим и привлечем младите хора, като им вдъхнем надежда за едно по-успешно бъдеще“ – каза той.  

Гребна база Видин
Община Видин
      

Стефан Илиев, треньор на спортния клуб по кану-каяк „Ванто-Видин”, благодари на кмета на Общината за възстановяването и поддръжката на сградата. Той подчерта, че с ремонта на Гребната база ще се създадат прекрасни условия и мотивират младите спортисти да тренират и да постигат още по-големи успехи.
       
Средствата за ремонта са включени в списъка на капиталовите разходи за 2018 г. и са в размер на 334 175, 50 лева с ДДС. 

Гребна база Видин
Община Видин