Герго Гергов се върна в общината
Герго Гергов се върна в общината / Община Видин

Кметът на Община Видин Герго Гергов пое отново отговорностите си, след като вчера Апелативният съд в София го възстанови на поста. Видинският кмет дойде на работа пеша и започна деня си в оперативен порядък. След обсъждане и разпределение на задачите с ръководния екип, Гергов се срещна с общинските служители. В залата на Общинския съвет те го посрещнаха с ръкопляскания.

Градоначалникът на Видин благодари на всички за усилията и всеотдайността, с които изпълняват ежедневните си задължения. „Въпреки опитите да бъда очернен виждате, че сега съм тук, жив съм, усмихнат съм, защото винаги съм вярвал във вашия професионализъм и вие отново не сте ме подвели. Очаквам всеки ден да ви срещам все по-широко усмихнати, вярвам във вашата подкрепа - ще има много атаки и коментари, но аз разчитам на всеки един от вас да продължава напред и да дава все повече от себе си така, както и досега за доброто и светло бъдеще на нашия град" - заяви Герго Гергов.

Той помоли до средата на следващата седмица ръководителите на отделните сектори, направления и предприятия в общината да подготвят доклади за състоянието им и очертаят проблемите според своите виждания. Целта е в краткосрочен план да се започне динамична комуникация с всяко едно звено. Видинският кмет допълни, че очаква от всеки като професионалист в своята област да предложи идеи за успешното разрешаване на проблемите, като обеща да отдели за всеки време за разговор.