/ ВМРО - Монтана
Областният председател на ВМРО за Монтана и заместник-кмет на град Бойчиновци Софрони Захариев и областният координатор за Северозападна България на ВМРО Марин Цветков направиха дарение на хората, които живеят в блока изгорял навръх Коледа в град Бойчиновци.

Живущите от блока са учредили Инициативен комитет, чрез който събират средства, за да могат да възстановят покрива на блока и да влязат в домовете си. Софрони Захариев и
Марин Цветков направиха среща с Инициативният комитет и дариха 500 лева за закупуване на материали, които ще послужат за ремонта на изгорелия покрив.

По думите на живущите, ситуацията въобще не е добра и наистина е нужна навременна реакция от местната власт, а дори и от държавната. В лицето на заместник-кмета Захариев, те имат сериозно лоби за отпускането на средства от общинският бюджет на Община Бойчиновци, което скоро ще стане факт.

12 семейства останаха без дом след пожар в Бойчиновци (ВИДЕО)

Той бе категоричен, че съдействието от страна на администрацията ще продължи, докато хората не влязат в домовете си.

Марин Цветков направи предложение на Инициативния комитет да съберат необходимите документи и да кандидатстват по националната програма за саниране на многофамилни сгради и заяви, че ще бъде полезен, както и с организационна дейност, така и с финансова и юридическа помощ.

„Видяното днес и обиколката на блока наистина бе трагично. Не може и не трябва да позволим хората да останат на улицата, а да бъдат в домовете си. Заедно със заместник-кмета ще настояваме всичко да приключи по най-бързият начин, до последната керемида и тухла.“, заяви Областният координатор на ВМРО Марин Цветков.