Расте броят на заразените с COVID-19 медици от врачанската болница. Лекарите с положителна проба са вече 11, след като тестовете регистрираха коронавирус при още трима - само за един ден. Още толкова са болните медицински работници от персонала на лечебното заведение. Заплатите на служителите в болницата не са били преведени навреме, съобщи NOVA

„10 лекари, 11 специалисти по здравни грижи и 3-ма санитари са извън работа. Отделенията по кардиология и реанимация са в критична ситуация. Засега не сме изпаднали в тежка криза от гледна точка на медицински персонал. Ако темпът на общата заболеваемост продължи, това ще се отрази на работещите в болницата”, коментира директорът на МБАЛ-Враца д-р Петър Керемедчиев.

Той беше категоричен, че все още ситуацията с медиците не е критична, но посочи, че има готовност да пренасочи персонал, ако се наложи.

Забавяне във възнагражденията на медицинския персонал има с четири дни. Заплатите си служителите ще получат още днес, обяви директорът.

Регистрираните случаи на коронавирус във Враца за последните 48 часа са близо 200. Легла за лечение на пациенти има, заяви началникът на РЗИ в града Кети Ценова.
NOVA