/ iStock/Getty Images
Завършиха част от неотложните ремонтни дейности на сградата на видинския стадион "Георги Бенковски", подменени са и част от седалките.Това каза за БТА Жоро Василев, председател на Управителния съвет на ФК "Бдин".

На този етап напълно са подменени част от седалките на централната трибуна до футболния терен и е ремонтирано най-необходимото в сградата, за да може да се извършва нормална спортно състезателна подготовка, каза още Василев.

С извършените ремонтни дейности са спрени са течовете в сградата, ремонтирани и обновени са съблекалните, цялостен ремонт е извършен на електроинсталацията, която беше опасна.

Очакваме тази година още средства, за да продължим ремонта и да върнем приветливия облик на стадиона и той да отговаря на съвременните изисквания за спортно-техническо съоръжение, допълни Жоро Василев.

Той допълни, че футболният отбор на "Бдин" Видин е започнал подготовката си за пролетния полусезон на Северозападната Трета лига със 17 футболисти и нов старши треньор Александър Петров , бивш наставник на футболния отбор на "Дреновец" , който заема мястото на Валери Цветанов.Договорени са пет контролни срещи, а целта пред "Бдин" е класиране на първото място н Северозападната Трета лига, допълни Жоро Василев.
БТА