/ МВР
В дискусионен формат бяха обсъдени въпроси, свързани с местната сигурност
В инициираната от старши комисар Петър Коцин работна среща участваха  всички общински кметове от област Видин, началниците на районните управления, секторите „Пътна полиция“, „Български документи за самоличност“ и „Комуникационни и информационни системи“.

МВР

Директорът на ОД на МВР-Видин представи актуална информация за оперативната обстановка в региона и приоритетите в работата на полицейските служители в краткосрочен и средносрочен план.

Видин бе домакин на състезание под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ (СНИМКИ)

Местната сигурност и взаимодействието между МВР и общините бе темата на дискусионния формат. В хода на разговорите акцент бе поставен върху  противодействието на конвенционалната престъпност, безопасността на движение по пътищата, предстоящата подмяна на български лични документи и възможностите за изграждане на видеонаблюдение в населените места.

МВР

Представителите на местната власт споделиха мнения, наблюдения и конкретни предложения. Отворени сме за диалог и приемаме препоръки от всички Вас, за да повишим ефективността и резултатите от нашата работа, посочи старши комисар Петър Коцин. 

Добрите практики ще продължат и занапред, единодушни бяха участниците в срещата. Представителите на местната власт и служителите на МВР ще работят съвместно, в постоянна комуникация и взаимодействие, за да отговорят на обществените очаквания за спокойствие и сигурност в област Видин.