ЗОКИ спечели голямата награда на фестивала Вълшебен свят
ЗОКИ спечели голямата награда на фестивала Вълшебен свят / снимка: ЗОКИ

Представителите на великотърновския спортен клуб „ЗОКИ" спечелиха Гранд при за най-добър клуб за стиловете латино шоу и акробатични танци, ваучер за безплатно участие на световния танцов шампионат - Friuli Venezia giulia world dance trophy, както и специалния приз за най-добър хореограф  на международния фестивал  "Вълшебен свят".

Надпреварата се проведе от 14 до 16 юни в Хасково, с участието на над  400 танцьори от 31 формации, сред които и 5 международни- от Русия, Гърция, Македония, Италия и Словения. Международно жури от доказали се професионалисти от Италия, Сърбия, Македония и България съдийстваше през трите дни на над 800 хореографии.           

28 състезатели от СК "ЗОКИ" се представиха блестящо и завоюваха 54 медала и  14 купи. Истинско признание за безупречното представяне на клуба е и голямата награда за най-добър хореограф на фестивала- таблет, която беше връчена на Зорица Радловска.

Наградата за най-добра хореография също беше спечелена от танцьорите на СК "ЗОКИ" и връчена лично от председателя на журито Игор Дел Местре (Италия), който е и шеф на комисията по Бели денс и Фламенко към IDO (Международна танцова организация) и организатор  на Световния танцов шампионат-трофей Friuli Venezia Giulia World Dance Trophy. Г-н Дел Местре връчи валчер за безплатно участие на формацията „Ритъмът на Боливуд" /изпълнен от най-големите представители на клуба/, на 32-то издание на Световния танцов шампионат-трофей Friuli Venezia Giulia World Dance Trophy, което ще се проведе през месец март 2014 година в Италия.

Ръководителката на клуба Зорица Радловска, помощничка Маринела Войкова и танцьорите  от СК "ЗОКИ" продължават усилените си тренировки, тъй като  само след 10 дни им предстои участие в Международната танцова олимпиада в Созопол, както в благотворителни концерти, а най-големите дефилират в оперетата на великотърновския театър „Графиня Марица".