/ netinfo
От днес работници на ОП „Зелени системи“ започват мащабно миене на всички основни улици на територията на град Велико Търново. Над 60 служители на предприятието приключват процеса по събиране и извозване на депо инертните материали, останали върху уличните платна след зимното опесъчаване против обледяване.

От днес започва мащабно миене на всички основни улици във Велико Търново
netinfo

7 водоноски и 30 работници от днес започват миенето на улиците от най-високите части на града. Няколко групи започват едновременно работа от „Картала“, улиците около стадион „Ивайло“ и в кварталите „Бузлуджа“ и „Колю Фичето“. След измиването на тези райони миенето ще продължи в Зона “В“, централна градска част, кварталите „Асенов“ и „Чолаковци“.

В процеса на миене на улиците, работниците на „Зелени системи“ ще извършват и профилактични проверки на вече почистените от тях шахти за събиране на повърхностните води.

Графикът за миене на улиците е съгласуван с графикът на фирмите, на които е възложено частичното ремонтиране на уличните настилки, върху които има нарушаване целостта   на настилките след края на зимният сезон.