Закопчаха 17-годишен, подпалил две коли
Закопчаха 17-годишен, подпалил две коли / DarikNews.bg, архив

17-годишен младеж е задържан за втори палеж на лек автомобил в горнооряховското село Драганово, съобщават от полицията. В нощта срещу понеделник на тел. 112 е получен сигнал за запален лек автомобил "Фиат Марея", паркиран пред къща в селото. Колата е изгоряла напълно.  

Изпратен на мястото полицейски екип е извършил оглед, иззети са веществени доказателства. Разследващите бързо стигнали до извършителя - 17-годишен, живущ в същото село. Пред полицейските служители той разказал, че въпросната вечер бил на гости в дома на свой познат, където се почерпили с алкохол.

След полунощ той си тръгнал и минавайки покрай фиата решил да го запали. Счупил стъклата на автомобила, отворил багажника, развъртял крана на газовата бутилка и щракнал запалката. Възпламенилото се гориво е обгорило едната му ръка, след което се прибрал в жилището си. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение "подписка".

Младежът е автор на още един палеж в селото, преди около месец на лек автомобил "Пежо". Тогава той беше привлечен в качеството на обвиняем и му бе наложена мярка за неотклонение "надзор на инспектор от Детска педагогическа стая". Пироманът има три криминални регистрации за домови кражби и една условна присъда за кражба, постановена от Районния съд в Г. Оряховица, която тече и в момента.