Виктор Азманов награди полуфиналист от Суперкомбат
Виктор Азманов награди полуфиналист от Суперкомбат / Дарик нюз, архив

Председателят на Българо- китайската търговско- промишлена камара Виктор Азманов връчи купата на българския боец Костадин Костов, победител в полуфинал от Superkombat World Grand Prix. Гала- вечерта на бойните изкуства се проведе в събота в Двореца на културата и спорта във Варна.

Азманов е единственият българин тренирал карате в легендарната школа на манастира Шао Лин, където си спечели прозвището Белият Буда. В зрелищния боен турнир, провеждащ се по правилата на К1, участваха състезатели от 10 страни, между които Франция, Хърватия, Румъния, Беларус, Великобритания, Турция. България бе представена от Костадин Костов и състезателя на софийския клуб  „Fight Spirit" Кольо Иванов.

Костов, който е световен шампион по „муай тай" победи на полуфинала Рогава Тцотне от Украйна. В спора за върха Костов загуби в атрактивната битка от румънския боец Бенджамин Адегбуй.

Общо девет срещи се изиграха в рамките на официалната програма на турнира. Битките, преминали при огромен интерес и се излъчваха на живо от редица телевизионни канали като Euro sport и Btv Action. Сред бойците имаше представители на превърналата се в нарицателно холандска школа Chakuriki, основана от Том Харинк, сочен за най-добрия треньор по бойни спортове в света. По време на вечерта Виктор Азманов и Харинк разговаряха за бъдещето на бойните спортове, както и за нивото на подготовка на българските бойци.