/ ThinkStock/Getty Images

Процедурата по налагане на дисциплинарно наказание на директора на детска градина (ДГ) „Бодра смяна“ Жанета Иванова-Атанасова приключи с налагане на дисциплинарно наказание уволнение. Връчена е заповед на кмета на Община Горна Оряховица, по силата на която е прекратено трудовото й правоотношение.

4-годишно дете пострада сериозно след тежък инцидент в детска градина (СНИМКА)

Кметът на Община Горна Оряховица е преценил, че следва налагане на най-тежкото наказание, тъй като директорът на детската градина не е осигурила безопасни и здравословни условия за отглеждане, възпитание и обучение на децата, в резултат на което необезопасен шкаф е паднал върху 4-годишно дете и му е причинил множество травматични увреждания.

Директорът на детската градина не е предприел мерки за извикване на Спешна медицинска помощ, прехвърляйки отговорността на родителите на детето. Директорът не е уведомил за тежкия инцидент в спешен порядък Регионално управление на образованието – Велико Търново и Община Горна Оряховица.

4-годишното момиченце оцеля като по чудо, след като дървен шкаф падна върху него. В злополучния ден шкаф се стоварил върху главата на момиченцето, а от персонала не реагирали адекватно, „Спешна помощ“ не била повикана повече от час.

Продължава процедурата по дисциплинарно наказание срещу директорката на „Бодра смяна“

След пристигане на майката дори медицинската сестра в детската градина не е съпроводила детето до болницата. В крайна сметка детето се оказало със счупен нос. Откарали го в Плевен. На детето били правени силиконови импланти за стабилизиране на хрущяла, които после трябвало да бъдат махнати.

Операцията извършил доцент Александър Вълков в Клиниката по лицево-челюстна хирургия. А пострадалото семейство било насочено към Плевен от д-р Борислав Генчев от МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където детето първоначално било откарано.