Krajba na kola
Krajba na kola / netinfo
Трима непълнолетни са откраднали и изоставили лек автомобил в района на гара Трапезица във Велико Търново.

Служители от две областни дирекции, установиха тримата извършители, които противозаконно отнели и след това изоставили лекия автомобил.

На 20 февруари в района на гара Трапезица бе установен изоставен лек автомобил "ВАЗ". От проведените действия по разследването бе установено, че същата нощ возилото е било откраднато от Русе. Във Велико Търново обаче колата се повредила и крадците я изоставили в района на гарата. 

По случая бе започнато досъдебно производство.

От проведените съвместни действия от служители на полицейските управления във Велико Търново, Горна  Оряховица и ОДМВР – Русе са установени извършителите – три 17-годишни момчета от село Радомирци, град  Козлодуй и град Бургас. И тримата са  бегълци от ВУИ – с. Завет.

След доклад на материалите в прокуратурата тримата са привлечени, като обвиняеми; наложена им е мярка за неотклонение "под надзор на администрацията на ВУИ". Към момента местонахождението на младежа от Бургас не е установено. Той е обявен за общодържавно издирване. Автомобил е иззет, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново.