Станишев ще чете лекция пред великотърновските студенти
Станишев ще чете лекция пред великотърновските студенти / Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев пристига на посещение във Велико Търново на 14 март, съобщиха от централата на левицата. От 12,00 часа бившият министър- председател ще изнесе лекция в 321 аудитория на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" на тема „Съвременната криза и България утре".

От 16,00 часа Сергей Станишев ще бъде гост-лектор в Дискусионен клуб „Димитър Благоев - Никола Габровски", като темана на дебатите отново е свързана с кризата и перспективите пред България и българското общество. Дискусионният клуб във В. Търново е най- старият в страната и именно от него е заимствано името на Националния дискусионен клуб на БСП, който носи имената на първооснователите на социалистическото движение в България - Димитър Благоев и Никола Габровски.

В ход е и отчетно - изборната кампания в общинската организация на БСП във Велико Търново. Събранията трябва да се проведат до 20 март, а Общинска партийна конференция е на 28 април.

На 29 февруари се проведе събрание на клуба на жените социалистки в БСП. На него за председател бе преизбрана Лидия Прокопова, избрано ново ръководство и делегати, които ще представляват жените - социалистки от старата столица на националната конференция София. За член на Националното ръководство на жените - социалистки бе предложена Мариана Бояджиева. Събранието на великотърновското младежко обединение в БСП е насрочено за 19 март. В ход е и подготовката на отчетното събрание на ветераните в БСП.