Шедьоври на световната класика в коледния концерт на театъра
Шедьоври на световната класика в коледния концерт на театъра / www.sxc.hu

Шедьоври на Верди, Моцарт, Пучини, Бизе, Калман, Лехар, Рахманинов и Чайковски ще звучат в традиционния коледен концерт на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов". Великотърновската публика ще може да се наслади на популярни и обичани класически произведения на 17 декември от 19,00 часа в голямата зала на театъра. Диригент ще бъде маестро Жорж Димитров, познат с работата си в спектакъла „Страната на усмивките" преди три години.

В концерта ще участват всички солисти, хор и оркестър на МДТ. На сцената ще излязат и младите таланти от Вокална група „Пеещи камбанки", които ще изпълнят два самостоятелни номера и ще се включат във финалната част на концерта. Подбрани са общо 26 музикални произведения. Включено е и акапелно изпълнение на „Богородице Дево, радвай се" от Рахманинов. На сцената ще се качат и музиканти от Габровския, Старозагорския и Пазарджишкия театри.

Коледният концерт на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен в още два града. Трупата ще гостува в залата на Община Габрово на 16 декември, а на 20 декември спектакълът ще бъде представен и във Военния клуб на Казанлък.