Ричард Клайдерман ще свири на роял за 170 000 евро
Ричард Клайдерман ще свири на роял за 170 000 евро / снимка: АРТ БГ

За концерта на световноизвестния пианист и композитор Ричард Клайдерман ще бъде докаран специален роял от Букурещ на стойност 170 000 евро. Шоуто във Велико Търново е на 21 март в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ от 19:00ч. Сцената ще започне да се строи ден по-рано, за да се направи подходяща платформа за ценния инструмент.

Лично Клайдерман избра кой точно да е роялът за този концерт, като спомена, че много държи, когато избира пиано или роял, да ги усети свои. От Букурещ до Велико Търново е организиран специален превоз, който ще транспортира застрахования на доста висока стойност инструмент. Поради студа в тира с техниката ще бъдат поставени уреди за поддържане на стайна температура. За акордирането на рояла е нает специалист, който добре познава и стила на пианиста.

Ричард Клайдерман пристига на 21 март със своя перкусионист и 9 човека оркестър. По време на шоуто се усеща баланса между музика и игра на сцената. Публиката не остава безучастна, романтичните мелодии разчувстват и най-студените сърца.

Концертите на Клайдерман са едно незабравимо изживяване. Няма такава чувственост като звука от рояла на един от най-великите пианисти и композитори в цял свят. Това събитие е прецедент в културната история на град Велико Търново и ще остане за дълго в сърцата на публиката.

Цените на билетите са от 20 до 60 лева. Можете да ги закупите от касата на Туристическия информационен център във Велико Търново, както и в разпространителските обекти и онлайн на Eventim.bg.