Пистовият шампионат на България стартира във Велико Търново
Пистовият шампионат на България стартира във Велико Търново / Дарик нюз

Пистовият автомобилен шампионат на България ще стартира и догодина във В. Търново, съобщи президентът на "Етър Рейсинг Тим" Димитър Стефанов. Надпреварата няма да е както до сега в края на март, а на 1 май. Целта е метеорологичните условия да са добри и организаторите да не се притесняват както бе тази година дали ще вали само леден дъжд, а няма да падне и сняг, който да прекрати състезанието.

Трасето отново остава в Западния пътен възел. Отпаднала е идеята да се включи и обновения възел "Качица", тъй като няма места за публиката, а и виражите предразполагат към твърде високи скорости, обясни Стефанов. Оглеждан е и Юнния пътен възел, но на този етап няма как да се премести надпреварата там, тъй като е много сложно в търсене на обходни маршрути за преминаващите в посоките Варна, София, Русе и Стара Загора, а и не е възможно да се осигури място за публиката. Разговорите с евентуалните спонсори са започнали, но сега е рано да бъдат конкретизирани.

През следващата година автомобилното ни първенство ще включва седем писти и ралита и осем планински изкачвания. За определяне на призьорите в планинското ще се вземат точките от седем старта, ако разбира се проведат всички заложен в календара. На 22 декември в столичния хотел "Кемпински- Зографски" Федерацията ще награди тазгодишните носители на трофеи. "Етър Рейсниг тим" ще вземе купата за отборен шампион на България на рали, където Емил Денев пък е първенец в клас "N- 3". Своите купи ще получат и Тодор Тодоров и Иван Ганчев, втори на рали съответно н "Х- 2" и "А- 6".