Петя Луканова и Виктория Иванчева с победи за купа България
Петя Луканова и Виктория Иванчева с победи за купа България / dariknews.bg, архив

Три златни медала на турнира за купа България по спортна стрелба спечелиха две състезателки от великотърновските клубове. Състезанието се проведе на стрелбище „Гео Милев" в София и събра най- добрите родни стрелци.

При жените на 40 изстрела с въздушна пушка Петя Луканова от „АП- спорт" постигна резултат от 398 точки е зае първо място. Четвърта е Виктория Иванчева от „Етър- 100" с 394 т.

Иванчева бе в стихията си на малокалибрена пушка, където победи в две дисциплини.  Тя стреля 594 точки от положение легнал и изпревари с над 10 точки сребърната медалистка. Виктория Иванчева взе злато и в стрелбата с малокалибрена пушка от три положения, където Петя Луканова се окичи с бронз.

При мъжете Добрин Буров от „Етър- 100" участва, за да изпробва новата малокалибрена пушка, закупена за него от Федерацията и се класира четвърти в три дисциплини.

Личната му наставничка Йорданка Бурнева- Среброва информира, че Треньорския съвет към Федерацията е решил новия спортно- състезателен сезон у нас да стартира от 1 до 4 ноември на стрелбището в НВУ „В. Левски", където „Етър- 100" организира традиционния турнир „Царевец".