Още една партия подкрепи кандидатурата на Тодор Тодоров за кмет на В. Търново
Още една партия подкрепи кандидатурата на Тодор Тодоров за кмет на В. Търново / DarikNews.bg
Още една партия подкрепи кандидатурата на Тодор Тодорв за кмет на В. Търново
45421
Още една партия подкрепи кандидатурата на Тодор Тодорв за кмет на В. Търново
Още една партия подкрепи кандидатурата на Тодор Тодорв за кмет на В. Търново
  • Още една партия подкрепи кандидатурата на Тодор Тодорв за кмет на В. Търново
  • Още една партия подкрепи кандидатурата на Тодор Тодорв за кмет на В. Търново

Коалиция „Промяна за Велико Търново" и Зелената партия подписаха споразумуние за подкрепа, с което партиите, подкрепящи Коалицията, стават петнайсет. Споразумението бе подписано от Валентин Стоянов - областен председател на БДС Радикали, който представляваше коалицията, и регионалният координатор на Злената партия Ружа Велчева в присъствието на кандидата за кмет на „Промяна за Велико Търново" Тодор Тодоров.

Коалицият приема тезите и намеренията в областта на екологията и културата, предложени от Зелената партия - мораториум върху застрояването на зелени площи във В. Търново, озеленяване и ремонт на детски ясли, градини и детски площадки, стимулиране на гражданската инициатива за облагородяване на междублоковите пространства, изготвяне на архитектурен план за развитие на града за 50 години напред с цел да се избегне презастрояването.

Партньорите споделят още идеята за изграждане на параклис в парк Дружба и за  поставяне на указателни табели на няколко езика до гробовете на погребаните в парка бележити българи, както и за трайно и цивилизовано решаване на проблема с бездомните животни в общината. От Коалиция „Промяна за Велико Търново" смятат още, че във връзка с нарастващото развитие на културния туризъм и с цел осигуряване на повече средства за реставрация и стриктен строителен контрол в Стария град, трябва да се задействат процедури за обявяването на старата част на града за резерват или връщането на статута му на отделно кметство.

Искаме Велико Търново да е чист, зелен и спокоен град, каза Ружа Велчева.

Чуйте прикачения файл.

Листата на Зелената партия се състои от трима души- Ружа Велчева, Владимир Шумелов и Искра Йорданова.

Шумелов е известен като автор на книги с разкази и новели. Той е един от основателите и председател на сдружението на литературните дейци „Света гора", член е на националното сдружение на българските писатели.

Според него е необходимо да бъде възстановен статута на Клуба на културните дейци и дома на литература във В. Търново, да продължи финансирането на алманах Света гора от Общината, да бъде учредени национални литературни награди на името на писателите, свързани с великотъронвския регион - Емилиян Станев, Васил Попов и Асен Разцветников.

Владимир Шумелов представи и вижданията на творците и творческите съюзи в града за необходимостта от малка сцена, на която да работят и де се представят пред публика. Към Общината може да се формира експертен съвет от представители на творческите съюзи и обединения за да участват активно в оценката на инициативи в областта на културата при подготовката на чествания, юбилеи и празници, предлага още Шумелов.

Чуйте повече във втория прикачен файл.