Незрящ мъж проглежда с финансова подкрепа от павликенската организация на ГЕРБ
Незрящ мъж проглежда с финансова подкрепа от павликенската организация на ГЕРБ / Дарик нюз, архив

46-годишният Атанас Асенов от село Димча, който от 2 години е с изгубено зрение заради утежнена диагноза „глаукома", отново ще вижда. Това става възможно с финансовата подкрепа на общинската организация на ГЕРБ  в Павликени.

През април, когато хора от местната структура на партията се запознали с драмата на мъжа и неговите близки, било взето решение семейството да бъде подкрепено. Със средства, предоставени на Асенов от членове и симпатизанти на ГЕРБ в Павликени, мъжът е бил опериран в клиника в Плевен. Операцията е успешна и след период на медикаментозно лечение се очаква Атанас отново да види светлината на деня.

Незрящият доскоро мъж и близките му изказват благодарност към хората от ПП ГЕРБ за проявената човещина и отговорност.

Вече 6 години продължава практиката на общинските съветници от ГЕРБ в Павликени, ежемесечно да отделят средства от съветническите си възнаграждения. Със събраните пари те подпомагат самодейни и спортни състави от общината, социално слаби и хора в риск. Грижата за болни и бедстващи хора е приоритет на партията още от нейното създаване. Членовете на ГЕРБ в цялата област са категорични, че и в бъдеще ще са близо до проблемите на съгражданите си.