Наследникът на Котоошу с императорски йероглиф в името
Наследникът на Котоошу с императорски йероглиф в името / снимка: Гонг

От около месец Калоян Махлянов- Котоошу се радва на първороден син, съобщи майка му Цеца Махлянова. Юнакът се е появил на бял свят по време на турнира за Купата на императора във Фукуока и се е наложило на таткото да лети спешно със самолет до Нагоя, където по това време е била съпругата му Асако Андо, за да го види.

Бебето се оказало много нетърпеливо и проплакало цял месец по- рано от предвиденото, така че е изненадало всички. Докато Котоошу се борил със съперниците си Асако Андо чакала щастливия ден при своите родители, които са лекари в Нагоя.

Въпреки, че момченцето избързало, раждането е преминало нормално и след престой в клиника 20 дни вече е изписано. Бебето се е родило 2, 6 килограма, но вече е 3, 8 килограма, уточни щастливата баба Цеца, която не пожела да каже датата на раждането. Вероятно това се е случило между 14 и 27 ноември, когато бе състезанието във Фукуока, като семейството умишлено не е съобщило новината, изтекла едва вчера.

Синът на Калоян и Асако се казва Кирил. Името не е подбрано случайно. Цеца и Стефан Махлянови вече имат две внучета- момче и момиче, от другия им син Нелко. За това майката на Калоян го посъветвала да кръсти момченцето на себе си още преди раждането, тъй като името на дядо Стефан вече е подновено. Котоошу не пожелал, защото Калоян се произнася трудно на японски и с Асако избрали Кирил. Името е най- лесно разбираемо за японците и при изписването един от йероглифите е като на имератора на страната на изгряващото слънце- Акихито.

Баба Цеца и дядо Стефан вече са изпратили първия колет, в който има красиви ръчно изплетени дрешки, чорапки и терлички за внучето. В момента стягат втори, а след празниците ще отлетят за Токио, за да видят малкия Кирил. До тогава Калоян ще е прибрал семейството си в японската столица, където е неговата школа Садокатаке и живее постоянно.

Котоошу и Асако се ожениха на празника Свети Валентин- 14 февруари миналата година. Тогава получиха в дар от родителите на Калоян уникални златни обици и колие, както и красива, ръчно извезана покривка за маса, изработена от арбанашка майсторка.