Над 900 кандидатстват за програмата Аз мога повече
Над 900 кандидатстват за програмата Аз мога повече / Sofia Photo Agency

Над 900 заявления са подадени до момента за включване в схемата „Аз мога повече" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от Бюрото по труда във Велико Търново. Приемането на молбите продължава до 30 септември.

Желаещите кандидатстват за обучение по избор в две направления - „Професионална квалификация" и „Ключови компетентности". Програмата дава шанс на заети лица на трудов договор, или самонаети лица да придобият допълнителна квалификация, като изкарат съответния курс на обучение. Не могат да участват държавни служители от местната или държавна администрация, съдебната система и министерствата на вътрешните работи и отбраната. Засега не е ясно колко души ще бъдат одобрени за включване в програмата.

От Бюрото по труда съобщават още, че до 5 октомври е срокът за последното класиране на кандидатите по програмата "Старт на кариерата". Тя дава възможност на млади висшисти да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в публичните администрации и държавни ведомства. Одобрените младежи ще получават около 400 лв. заплата в рамките на 9 месеца.