Етър-24 взе бразилец, обличал екипа на Сао Пауло
Етър-24 взе бразилец, обличал екипа на Сао Пауло / Дарик нюз

Четвърти бразилец подписа договор с „Етър- 24", съобщи старши треньорът на отбора Цанко Цветанов. Нерилон Ферейра Де Оливейра е роден на 15 януари 1988 г. Бил е национал на страната си в юношеския тим до 14 години. Обличал е екипите на първодивизонните „Сао Пауло", „Понте Прета", „Убераба" и „Кеара", както и на втородивизонните „Ресифе" и „Форталеза", за които е изиграл общо 50 мача и е отбелязал 5 гола.

Нери, както наричат кариоката на „Ивайло", е висок 174 сантиметра и тежи 68 килограма. Играе като халф и десен бранител. Контрактът му с „виолетовите" е за три години, а днес прокуристът на клуба Стефан Атанасов замина за София, за да го картотекира.

С него бразилската колония във великотърновския клуб нарасна на четирима футболисти. Преди Нери договори парафираха Луис Едуардо, Бето и Ели Маркес. Любопитна подробност за последния е, че е чужденецът играл за най- много родни клубове от елита- седем. Преди да дойде в „Етър- 24" Маркес е бил част от „Беласица", ЦСКА, „Черно море", „Славия", „Светкавица" и „Локомотив" /Пловдив/. На пресконференцията преди съботния мач с „Черно море" защитникът призна, че най- добрите му моменти са именно с варненски клуб.

„Сега обаче съм футболист на „Етър", обличам фланелката и излизам да побеждавам. Надявам се тук да постигна успехи, които да надминат тези във Варна", коментира Маркес. Бразилецът добави, че се познава отлично със сънародниците си Луис Едуардо и Бето, с които е ставал шампион на щата Минейро с тима на „Сосиао".

Старши треньорът на великотърновци Цанко Цветанов няма сериозни кадрови проблеми преди двубоя. Единствените въпросителни са около халфа Николай Петров, но се очаква да се възстанови и да попадне в групата, която ще бъде определена утре вечер. Наставникът специално благодари на кмета Даниел Панов за ремонта на стадион „Ивайло" и призова публиката да подкрепи отбора срещу „моряците".

„Нямаме притеснения от нито един отбор. Ще се надиграваме с всеки съперник и нека по- добрият да спечели", каза Цанко Цветанов.  

Той няма да вика на лагер възпитаниците си. Играчите ще се съберат на обяд, ще почиват и ще се явят на „Ивайло" 90 минути преди 18 часа, когато започва срещата.

Днес пристигнаха и кожените кресла за ВИП- сектора на „Ивайло". 72- те седалки са тапицирани във виолетово и са два различни модела.

Столичният рефер Калин Людмилов ще ръководи двубоя на стадион „Ивайло". Негови асистенти са Николай Кънчев и Павлин Михайлов, а четвърти съдия е Михаил Йорданов от Разград.