Ден на отворените врати в полицейските управления
Ден на отворените врати в полицейските управления / netinfo
Ден на отворените врати организира РПУ Велико Търново за професионалния празник на българската полиция. В приемния ден гражданите ще могат да се срещнат с началника на управлението и началниците на отделните сектори.
Деца от целодневна детска градина ще посетят сградата на полицията и ще се запознаят с условията на работа и задачите, които изпълняват полицейските служители.
Ден на отворените врати ще има и в останалите полицейски управления на територията на ОДП – В. Търново.
В РПУ Стражица ученици от СОУ “Ангел Каралийчев” ще бъдат запознати с работата на основните структурни звена в РПУ, на оперативна дежурна част, посещение на местата за временно задържане и ще научат при кои случаи се налага задържането на лица, кои са основните задължения на служителите от КАТ и правилата на безопасно движение по пътищата.
“Ден на отворените врати” ще се проведе и в РПУ Павликени. В кабинета по превенция, в сградата на районното полицейско управление, ще се проведат консултации с граждани и деца. Демонстрация на полицейска техника и помощни средства ще видят ученици от ОУ “Климент Охридски” и СОУ “Бачо Киро” в Павликени.
В сградата на РПУ служители ще отговарят на въпроси, свързани с борбата с престъпността и охраната на обществения ред.
Ден на отворените врати ще организира и РПУ Горна Оряховица. Ще има и демонстрации със служебни кучета.
На 8 ноември РПУ Полски Тръмбеш ще организира Ден на отворените врати, демонстриране на полицейска техника и служебни кучета.