Да помогнем на Митко
Да помогнем на Митко / снимка: Личен архив

29-годишният Димитър Божанов от Велико Търново вече трета година се бори с тежко онкологично заболяване - тумор в мозъка. Единственият му шанс след няколко операции в България, където лекарите не могат да направят нищо повече, остава възможността да замине за Германия. 

Митко вече е одобрен от Фонда за лечение в чужбина и ще получи поисканата по предварителни изчисления сума от немската болница. Ще му бъдат нужни допълнителни средства за специализиран транспорт, престой на придружител в чужбина, лекарства. В средата на юли близки и приятели на Митко стартираха благотворителна кампания за набиране на нужните средства.

Ако желаете да помогнете, можете да го направите с дарения по сметката на Димитър Руменов Божанов в Интернешънъл Асет Банк - IBAN: BG29IABG74314000306600, BIC: IABGBGSF.

Проект „Арт лято 2012" предоставя своята сцена край Художествената галерия „Борис Денев" и паметника на Асеневци за благотворителна акция в помощ на 29-годишния великотърновец. В концерта „Помощ за Митко" тази вечер от 20,30 ч. ще се включат групите „Мурзилка" и „Нормално".