Близначки от Вeлико Търново ще представят България на световното по класически балет
Близначки от Вeлико Търново ще представят България на световното по класически балет / снимка: DarikNews.bg

Теодора и Александра Даскалови от Велико Търново ще представят страната ни на световното първенство по класически балет, което ще се проведе през юни в Букурещ. В началото на март талантливите близначки се явиха на квалификации и извоюваха квоти с блестящите си солови изпълнения.

„Много се вълнуваме и постоянно мислим за това когато танцуваме. Не вярваме, че ще спечелим, защото състезанието е много голямо, но искаме да видим как се справят и другите деца. Важното е да се справим достойно”, казаха в интервю за „Дарик” малките балерини.

Третокласничките Теодора и Александра не са обикновени ученички, които само се занимават с уроци, компютри и игри. Освен балета, голямата им любов е свиренето на пианото, заради което имат внушителен брой награди. Отдават им се и точните науки, като са завоювали десетки медали от национални и международни състезания по математика.

За втора поредна година търновчетата са приети за членове на клуба на успелите деца на България на Фондация „Димитър Бербатов”. „Аз съм много горда от техните успехи, а най- много се вълнувам от изявите им на сцената. Радвам се, че танцуват и свирят с удоволствие и голямо желание”, каза майката на децата Петя Георгиева.

В момента Теди и Алекс се упражняват усилено за четвъртия си самостоятелен концерт, който ще се проведе на 24 март от 18 ч. в Зала 30 на Младежкия дом. Пред публиката чаровните близначки ще покажат своя нов репертоар, който включва солови изпълнения и два ансамбъла. В края на април момичетата ще участват в конкурса „Вива пиано”, който ще се проведе в столицата при огромна конкуренция.

„Искаме да продължим да се трудим, да учим много интересни неща, да напредваме и печелим”, така сестрите отговориха на въпроса за какво мечтаят.