Бизнесмен дари 10 000 лв. на детския отбор на Локомотив
Бизнесмен дари 10 000 лв. на детския отбор на Локомотив / Дарик нюз

За втора поредна година бизнесменът Павел Петров дари  10 000 лева на Община Горна Оряховица в полза на детския футболен отбор. Парите са изключително за издръжката на детската формация, а гарант за правилното изразходване на средствата е Общината. Договорът за дарение беше подписан снощи от кмета инж. Добромир Добрев и дарителя – Павел Петров в новия пресцентър на спортна зала „Никола Петров”.

Парите са награда за успешното представяне на „Локомотив” в турнира за купа M&BM във В. Търново. Малките „локомотивчета” печелят състезанието две години подред, като и двата пъти победиха на финала връстниците си от „Етър”. „Виолетовите”, като финалисти, също получават 10 000 лева за годишната си издръжка.

Освен финалистите, тази година премия от 10 000 лева, ще получат и децата на „Академик” (Свищов).

"Благодаря, че и тази година подкрепяте младите ни таланти. Спортът е приоритет за Община Горна Оряховица и сме щастливи, че имаме партньор като вас, за да създадем добри условия, в които децата да развиват способностите си", обърна се към дарителя кметът Добромир Добрев.

От името на клубното ръководство благодари и президентът на „Локомотив” Бончо Генчев. "Благодаря ви не само за парите, но и за това, че правите децата и родителите им щастливи, като организирате  такива прекрасни състезания", каза той.

"Радвам се, че мога да помогна. Докато бизнесът ми върви, ще има турнири и спонсорство за децата. Успехите на децата не се дължат на мен и моите пари, а на хората, които работят и се грижат за тях. Дори няма нужда да контролирам правилно ли са изхарчени парите ми. То се вижда – щом отборът побеждава, значи с децата се работи добре", каза Петров.

Футболният клуб е представил точен отчет на Общината как са похарчени десетте хиляди от миналата година – за екипировка, топки, спортни пособия. По същия начин ще се процедира и с новото дарение.