30 000 $ разпределят в Горна Оряховица
30 000 $ разпределят в Горна Оряховица / netinfo

Двама от най-титулуваните състезател по канадска борба пристигат в Горна Оряховица в събота, за да участват в кръг от Световната лига, съобщи президентът на Европейската и българската федерации по канадска борба Асен Хаджитодоров. Американецът Джон Брезенк и руснакът Алексей Войвода, заедно с още четирима шампиони по армрестлинг ще си разпределят награден фонд от 30000 щатски долара. Брезенк за първи път идва у нас, след като миналата година контузия в последния момент провали участието му в бенефиса на Цветан Гашевски. 43-годишният американец е многократен първенец на планетата и бе партньор на Силвестър Сталоун във филма “На върха”. Той ще пристегне в Горна Оряховица в събота сутринта, тъй като в петък ще участва в “Шоуто на Слави”.
Алексей Войвода пък минава за най-силният физически състезател по канадска борба. Освен че е световен и европейски шампион, руснакът е и сребърен медалист от Олимпийските игри в Торино с руската четворка по бобслей. В момента той е рекламно лице на родния си град Сочи, който се бори за домакинство на зимни олимпийски игри.
Мачовете от Световната лига започват от 21 часа в зала “Никола Петров” в Горна Оряховица. В категория до 95 килограма Брезенк ще срещне румънецът Йон Унческу, над 95 кг двубоят е Войвода срещу Майкъл Тод, а до 86 кг горнооряховецът Стоян Големанов ще се изправи срещу италианецът от албански произход Едмир Фроко. Срещите в Горна Оряховица ще бъдат предавани от пряко от телевизия “Ринг” и по Интернет, и на видеозапис по “Евроспорт” и телевизиите на Русия, Украйна, Полша и Румъния, информира още Асен Хаджитодоров.
В събота от 10 часа в Горна Оряховица ще се проведе и първото състезание по канадска борба за купа “Гашевски”. Проявата на името на Цветан Гашевски, който прекрати активната си кариера с шест световни и десет европейски титли, наследява традиционния турнир “Златен лъв”. Очаква се да участват около 150 състезатели от 18 клуба от страната, както и чужденци от Италия и Румъния.
Призьорите ще получат парични и предметни награди на обща стойност 4000 лева, осигурени с партньорството на общината.