2250 лeва събра благотворителен концерт в подкрепа на Митко
2250 лeва събра благотворителен концерт в подкрепа на Митко / снимка: личен архив

Около 2 250 лв. бяха събрани на благотворителния концерт "Помощ за Митко", който се проведе снощи на сцената край Художествената галерия „Борис Денев" и паметника Асеневци във В. Търново. Той е част от дарителската кампания, която организират близките и приятелите на 29-годишния Димитър Божанов от Велико Търново.

Младежът вече трета година се бори с тежко онкологично заболяване - тумор в мозъка. Единственият му шанс след няколко операции в България, където лекарите не могат да направят нищо повече, остава възможността да замине за Германия. 

Митко вече е одобрен от Фонда за лечение в чужбина и ще получи поисканата по предварителни изчисления сума от немската болница. Ще му бъдат нужни допълнителни средства за специализиран транспорт, престой на придружител в чужбина, лекарства.

Благотворителната кампания за набиране на нужните за лечението на Митко средства стартира в средата на юли.

За да подкрепят младежа на концерта снощи се събраха над 150 души. На сцената свириха групите „Мурзилка" и „Нормално", а всеки желаещ можеше да предостави средства в дарителска урна. Парите ще бъдат внесени по сметките на Димитър Божанов.

Ако желаете да помогнете, можете да го направите с дарения по следните сметки в Интернешънъл Асет Банк:

BG81IABG74315000306600 в лева
BG63IABG74315400306600 в евро