20-метров суджук беше нарязан и раздаден на гостите на традиционния празник на горнооряховския суджук в парк „Градската градина". За направата на деликатеса са използвани близо 120 кг суровина. Суджукът е произведен от говеждо месо и подправки по стара традиционна рецепта. 20-метровата подкова мераклийски беше разрязана от майстори суджукари и от кмета на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев. От деликатеса опитаха стотици жители и гости, дошли да се забавляват на кулинарния фест.
Няколко отбора пък премериха сили в състезание за най-оригинално и атрактивно аранжиране на плато. Най-сръчен се оказа отборът на учниците от Професионаланата гимназия по хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров". За всички участници в кулинарната надпревара имаше грамоти и много награди.
С подаръци от суджукарсия празник си тръгнаха и състезателите в още една атрактивна надпревара. Малки и големи пробваха точния си мерник на дартс със суджуци. Най-добрите стрелци спечелиха вкусни горнооряховски мезета.
Празникът в Градската градина продължава през целия ден. В 18.30 часа на сцената ще се качат оркестър „Канарите". След фолкорните ритми пред публиката в 20,30 ч. ще излезе фолк звездата Анелия. Суджукарският фест ще завърши с празнични илюминации.