/ live.varna.bg
На 13 юли в зала 1 на Фестивалния и конгресен център под палката на маестро Найден Тодоров Софийската филхармония ще изпълни за пръв път „Токата“ на проф. Милко Коларов.
 
Солист е австрийският виртуоз Юлиан Рахлин, който идва със своя Страдивариус и ще свири Концерт на Шостакович. 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров  ще бъде отбелязана с неговата „Еврейска поема“ оп. 48.

Софийската филхармония с морска премиера на музикалното Варненско лято
live.varna.bg

За пръв път на фестивала като солист ще гостува един от най-ярките цигулари от своето поколение – Юлиан Рахлин. Роденият във Вилнюс австрийски музикант е на върха на творческата си кариера. Преподава във Виенската филхармония и води майсторски класове по цял свят. Има и активна благотворителна и просветителска дейност като посланик на добра воля на UNICEF.

Софийската филхармония с морска премиера на музикалното Варненско лято
live.varna.bg

Юлиан Рахлин свири на цигулка Страдивариус Ex-Liebig от 1704 г., а също и на виола Бергонци от 1786 г. На „Варненско лято“ заедно със Софийската филхармония Рахлин ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър №2, оп. 63 от Прокофиев. Финалът на програмата ще бъде с "Еврейска поема" от Панчо Владигеров.
 
Събитието е част от Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Пълната програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019, който се организира от Община Варна, в партньорство с Министерството на културата, ще откриете тук.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК