/ live.varna.bg

Петима световноизвестни солисти се събират на сцената на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 6-ти юли, за да изпълнят два квинтета „Пъстървата“ на Франц Шуберт и Клавирен квартет №1 на Йоханес Брамс. Тематичната рамка на концерта е очертана като „Легенди на класиката“. Клавирната партия в "Пъстървата" на Шуберт ще изпълни италианският пианист Бруно Канино. Той ще си партнира с Такаши Шимицу от Япония - цигулка, Владимир Менделсон от Румъния - виола, и Антон Никулеску също от Румъния - виолончело. Още виртуозност в квинтета ще внесе Леон Бош – познатият вече на варненската публика майстор на контрабаса.

Музиканти от Италия, Япония, Румъния и ЮАР идват за музикалното "Варненско лято"
live.varna.bg

Петимата гости на фестивала ще дадат своя интерпретация и на Клавирен квартет №1 в сол мажор на Брамс, който наред с големите си симфонични произведения, силно повлияни от Бетовен и романтиците. Началото на концерта е от 19.00 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

Музиканти от Италия, Япония, Румъния и ЮАР идват за музикалното "Варненско лято"
live.varna.bg

Пълната програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019, който се организира от Община Варна, в партньорствo с Министерството на културата, ще откриете ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК