Закриват незаконен ресторант край Понеделничния пазар
Закриват незаконен ресторант край Понеделничния пазар / netinfo
Незаконен ресторант край Понеделничния пазар ще бъде закрит. Това съобщи на редовния си брифинг кметът на Варна Кирил Йорданов. По думите му, причина за това е, че собственикът не е плащал и стотинка на града от 1994г., а освен това няма документи за разрешение.

Решението за закриването на Понеделничния пазар не подлежи на промяна, подчерта още Йорданов. Предвидено е там да се построи подземен паркинг, а върху него да има градинка.

Заплахите на търговците, че ще увеличат значително цените на продуктите си заради кметската наредба за зареждане вечер, Йорданов коментира, че и собствениците на заведения са прогнозирали безработицата да се увеличи с 5000 души след ограничението на градоначалника за силната музика. Това обаче не се сбъдна, припомни Йорданов.

Един бивш съдия не може да дава прогнози как биха се произнесли компетентните органи в лицето на прокуратурата и най-вече на съда. Така кметът на Варна Кирил Йорданов коментира ареста на общинския съветник Веселин Данов в петък вечерта. Йорданов допълни, че Данов е човек, който за своята популярност е направил достатъчно и няма какво да добави към неговия образ на общественик.