Забраняват прокопаванията във Варна до възстановяване на щетите
Забраняват прокопаванията във Варна до възстановяване на щетите / netinfo
Забраняват прокопаванията във Варна до възстановяване на щетите
27039
Забраняват прокопаванията във Варна до възстановяване на щетите
  • Забраняват прокопаванията във Варна до възстановяване на щетите

С кметска заповед от днес се забранява прокопаването на пътища, улици, транспортни съоръжения във Варна. Забраната се налага до възстановяване на всички щети, нанесени на инфраструктурата, съобщи кметът на града Кирил Йорданов.

Когато стане ясно, че щетите са покрити, издаването на строително разрешение за изкопни работи ще се извършва по нов ред. „Искания за прокопаване ще се приемат в общината само ако са придружени с доклад на главните инженери на районите. Този документ трябва да съдържа информация дали съответната фирма е извършвала прокопаване на територията на района, отстранила ли е добросъвестно нанесените щети, има ли дефекти по работата й”, поясни градоначалникът.

Районните кметове  ще бъдат длъжни да изготвят досие на всяка една от фирмите, които извършват прокопаване на територията на района. В него трябва да има данни къде е работила фирмата и какво е качеството на нейната работа.

На компаниите, които са в съдебен спор с общината за некачествено прокопаване, няма да се издава строително разрешение до приключване на съдебните процеси.
Новите фирми пък ще бъдат подлагани на строг контрол, категоричен е кметът.