Световният ден за възпоменание на жертвите на катастрофи беше отбелязан във Варна
Световният ден за възпоменание на жертвите на катастрофи беше отбелязан във Варна / Пресцентър ГЕРБ

„Нека и шофьорите, и пешеходците, и всички ние като общество да бъдем толерантни на пътя!”, призова народният представител от ГЕРБ Нели Петрова. По нейна инициатива днес в църквата „Св. Параскева” във Варна бе отслужена панихида в памет на загиналите при катастрофи. Така в морската столица беше отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

„Не само днес, а всеки ден трябва да си даваме сметка, че буквално за миг животът ни може да се промени напълно и вследствие на катастрофа да изгубим дете, родител, близък или приятел”, коментира Нели Петрова. Нейната дъщеря Лора загина, след като бе блъсната от моторист на пешеходна пътека.

„Трябва да има по-голямо присъствие на контролните органи по пътищата, които да следят за прилагането на закона както от страна на шофьорите, така и на пешеходците”, убедена е Нели Петрова, която е и председател на гражданското сдружение „Карай умно, искам живот”. Пред журналисти народният представител съобщи, че в петък започва делото във връзка с тежката катастрофа, при която 4-годишният Паоло загина, прегазен от джип на пешеходната зона в Стара Загора.